34.Avrasya Maratonu






Yeniden Sağlıklı Yaşam adlı Grundtvig Öğrenme Ortaklığı projemizin 4. toplantısı 07-12 Kasım 2012 tarihleri arasında Kırıkkale ve İstanbul'da gerçekleştirildi. Toplantıya 6 ülkeden toplam 25  kişi geldi.  Toplantımızın ilk gününde, Proje çıktılarından bir tanesi olan yemek kitabının son şekli verildi. Bu yemek tarifleri kitabı, 8 ülkenin en sağlıklı yemeklerinden oluştu. Örneğin, bir Avusturyalı sabah uyandığında sağlıklı olarak yaptığı kahvaltıyı kitaba dahil etti, bu tarifler 3 öğünü de kapsadı. Bu şekilde, kültürel diyalogların en güzel entegrasyonunun sağlanması amaçlandı. Ayrıca, bu kitaplar, ilimizin Turizm Meslek lisesi ve Kız Meslek Lisesi'ndeki Aşcılık bölümlerine gönderilerek güzel bir paylaşım sağlanacak. İkinci gününde ise, ülkelerin yeme içme alışkanlıkları slaytının sunumu yapıldı, yine bu sunumlar da proje sonuında ilimizdeki okullar ile paylaşılacak




.Projemizin kültürel etkinlik bölümlerinde, ilimizin tarihi mekanları katılımcılara tanıtıldı. Proje etkinlikleri içerisinde yer alan, sağlıklı ve yöresel bir yemeğin ya da yiyeceğin tanıtımı yapıldı. Kurumsal olarak, şu sıralar ülkemizin en çok tüketilen yiyeceklerinden birisi olan çiğ köftenin tanıtımını yapıldı. Bunun yanısıra, ilimizde üretimi yapılıp çoğu şehre gönderilen bir lokum fabrikası ziyaret edildi, ve sağlığa faydaları uzman kişilece yapıldı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder