Saçı ve cildi canlı tutan besinler!
| |
Saçı ve cildi canlı tutan besinler!
Çiğ tüketilen besinleri yiyerek güzelleşebilirsiniz. Bu
besinler, saçınızı ve cildinizi güçlendirerek, bakım yapar.
Söze hemen, 'aman sakın yanlış anlamayın!' diyerek başlayalım;
çünkü 'yiyerek güzelleşin' derken, dilediğinizi yemenizi ve bu şekilde
güzelleşmenizi kastetmiyoruz. Sizi içten ve dıştan güzelleştirecek, uzmanların
özellikle çiğ olarak tüketmenizi önerdikleri bazı besinlerden bahsediyoruz.
Bazı besinlerin, özellikle çiğ olarak tüketilmeleri halinde hem sağlık hem de
güzellik kaynağı olduklarını vurgulayan uzmanların verdikleri bilgilere göre,
içerdikleri silikon ve sülfür ile her biri iyi birer enerji kaynağı olan bu
besinler, aynı zamanda vücudu arındırarak, cilt ve saç güzelliğine katkıda
bulunma yeteneğine sahip. İşte bu besinler ve özellikleri:
Papaya: İçeriğindeki doğal enzim ve amino asit sayesinde,
beyindeki mutluluk hormonunu arttırır.
Salatalık: Karaciğeri ve böbrekleri çalıştırarak, idrarla
birlikte vücuttaki üre asidi ve ürat tuzlarını eritip dışarı atılmasını sağlar.
İçeriğindeki kükürt kanı temizler, ciltteki ter bezlerini çalıştırır, bol
vitamin ve madeni madde vererek cildin taze ve pürüzsüz olmasını sağlar.
Hindistan cevizi: 'Lauric asit' adında, nadir bulunan bir madde
içerir. Bu madde, vücudun bulaşıcı hastalıklara ve virüslere karşı direncini
arttırır.
Çiğ tüketilen besinleri yiyerek güzelleşebilirsiniz. Bu
besinler, saçınızı ve cildinizi güçlendirerek, bakım yapar.
Keten tohumu: Yüksek oranda çoklu doymamış yağ asitleri, düşük
oranda doymuş yağ asiti, yüksek oranda lifle birlikte bol miktarda potasyum,
magnezyum, demir, bakır, çinko ve çeşitli vitaminler içerir. Kanserden
kabızlığa, öksürük ve ses kısıklığından sedef hastalığına kadar çok geniş bir
etki alanı bulunmaktadır.
Zeytin: Safrayı arttırıp, karaciğeri çalıştırır. Karaciğer
ağrılarını keser. Yaprakları ve kabukları, yüksek tansiyonu ve kandaki şeker
miktarını düşürür.
Roka: Roka yaprakları daha çok sonbahar ve kış aylarında salata
olarak kullanılır. İştah açıcı, uyarıcı, kuvvet verici ve öksürük kesici
özelliği vardır. Tohumları da aynı etkileri gösterir. Afrodizyak özelliği
mevcuttur.
Turp: Bol C vitamini, iyot ve kükürt içerir. Karaciğeri ve
mideyi çalıştırır, böbreklerdeki kum ve taşı döker, cildi güzelleştirir.
Uzmanlar, turpun bağırsakları dezenfekte ettiğini, akşam yenilen turp veya
içilen bir bardak turp suyunun çok iyi uyku verdiğini söylüyor.
|
"Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Ulusal Ajans http://www.ua.gov.tr) yürütülen Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) kapsamında ve Avrupa Komisyonu'ndan sağlanan hibeyle gerçekleştirilmiştir. Ancak burada yer alan görüşlerden Ulusal Ajans veya Avrupa Komisyonu sorumlu tutulamaz."
http://heyday-health.blogspot.com/
2 Mayıs 2012 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder